En varm hilsen på Valentinsdagen

Blomster symboliserer varme, omtanke, glede, og ikke minst kjærlighet. De forskjellige blomstene har gjennom tidene representert ulike meninger og følelser. Ingen ting passer bedre enn blomster på Valentinsdagen!

Blomster symboliserer varme, omtanke, glede, og ikke minst kjærlighet. De forskjellige blomstene har gjennom tidene representert ulike meninger og følelser. Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP), sier: -I stedet for å være redd for å “si” noe galt med blomstene; la de bety det du vil, “jeg bryr meg om deg, setter pris på deg , jeg er glad i deg!”

Spre omtanke

Valentinsdagen, eller Alle Hjertes Dag som den heter på norsk, er dagn da vi feirer Kjærligheten ved å gi blomster og ekstra oppmerksomhet til de vi er glade i. Dagen feires 14.feburar og er til ære for presten St. Valentin, som ble satt i fengsel og forelsket seg i datteren til fangevokteren, forteller OBP. Før han ble henrettet sendte han et kort til henne hvor det sto “din Valentine”.

Det er ikke bare kjæresten som kan få oppmerksomhet på denne dagen. Du har kanskje en nabo, en barnevakt eller gode venner som også fortjener en blomst? En bukett med blomster er en perfekt gave for å vise at du setter pris på de rundt deg. Benytt også anledningen denne dagen hvis du har noen du gjerne vil feire neste Valentines dag sammen med; send henne blomster! Roser er den klassiske Kjærlighetsblomsten, men prøv også vårlige løkblomster, lekre liljer og fargeglade Alstromeria, tipser OBP.

Stell av roser:

• Bruk norske roser, og ikke vær redd for å kjøpe roser som har begynt å åpne seg. De er like holdbare som lite åpne roser

• Sett rosene i vann så snart som mulig. Er det mer enn en time til de kommer i vann, pakker du inn den nederste delen av stilkene inn i vått papir med plast rundt.

• Skjær rosene før de settes i vann. Lag lange snitt med en skarp kniv.

• Vasen som brukes må være ren, vask gjerne med klor før bruk for å hindre bakterier.

• Fjern bladene nederst på stilken. Blader i vannet fører til flere bakterier og redusert holdbarhet.

• Bruk holdbarhetsmiddel i vannet. Dette gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt.

• Ikke sett vasen i direkte sollys eller ved varmekilder.

• Sett rosene kjølig om natten, det forlenger holdbarhetstiden.

En varm hilsen på Valentinsdagen
Rosehjerte til valentine
 
En varm hilsen på Valentinsdagen
Potteroser til valentine
   
 
En varm hilsen på Valentinsdagen
Ildtopp til valentine
 
En varm hilsen på Valentinsdagen
Roser og Krysanthemum i Valentine-dekorasjon
   

 Flere bilder til Valentine . Det finnes flere bilder av både roser, tulipaner og liljer; se bilder av snittblomster