Hagen er vakker også om vinteren!

Hagen er vakker også om vinteren!

Vinterhager kan være det vakreste som finnes. Stauder, busker og trær blir skulpturer og kunst når rim og snø dekker plantene. Glem ikke å se ut av vinduet, og gled deg over de fine linjene i hagen som kommer ekstra godt frem nå om vinteren.

Les mer » om Hagen er vakker også om vinteren!
Blomsterinspirasjon i januar

Blomsterinspirasjon i januar

-Primula, duften av tidlig vår. Å komme inn i en blomsterbutikk i januar er som å komme inn i en varm og vennlig fargeeksplosjon. Primula er et skikkelig vårtegn, et symbol på lysere tider. Selv om dagene fortsatt er korte og snøen dekker hagen, er det nå tid for å fylle huset med glade farger, forteller Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Les mer » om Blomsterinspirasjon i januar
Pynt din stue vintervakkert

Pynt din stue vintervakkert

Rydd ut jula med hvite, vakre og klassiske potteblomster. OBP gir deg de beste stelletipsene. - Det er forfriskende med alt det hvite etter en intens, rød jul. Snøen gjør det lysere ute, og inne gjør hvite blomster seg godt i kalde januardager.

Les mer » om Pynt din stue vintervakkert
Frisk opp stua med grønt

Frisk opp stua med grønt

Tar man vekk planter ei et rom, merker man raskt at noe mangler. Prøv for eksempel Pletter i luften (Muehlenbeckia) eller Fredslilje på badet, Pletter i luften, kanskje bedre kjent som Muehlenbeckia, er utrolig dekorative planter og liker seg godt i de fleste rom i huset. Sett den gjerne på badet, den liker godt høy luftfuktighet

Les mer » om Frisk opp stua med grønt
Tulipanens dag 2014

Tulipanens dag 2014

God Morgen Norge med Finn Schjøll ga tulipanen velfortjent oppmerksomhet på tulipanens dag.Tidligere startet salgssesongen for tulipaner i januar, dette ble feiret med en egen dag spesielt for denne grasiøse og lekne snittblomsten.

Les mer » om Tulipanens dag 2014
Ny frisk med tulipaner

Ny frisk med tulipaner

Vi forbinder tulipaner med våren, og hva er bedre enn å utnytte dette for å skape litt farge og energi inne i hjemmene våre i vintermånedene. En bukett tulipaner gir et lekent og mykt utrykk, ettersom stilkene strekker seg og bøyer seg utover kanten på vasen. Det gjør derfor ingenting om de står tett i vasen i begynnelsen, tipser OBP.

Les mer » om Ny frisk med tulipaner
En bukett lyser opp trøtte morgener

En bukett lyser opp trøtte morgener

Når det er mørkt om morgenen trenger vi blomster i flotte farger. Vi blir alltid glad av blomster! Blomster har en positiv effektiv på oss mennesker som det er vanskelig å måle, men som allikevel er uvurderlig. Blomster hjelper oss til å tenke positivt.

Les mer » om En bukett lyser opp trøtte morgener
Januarblomstring

Januarblomstring

I januar kan vi senke tempoet og ha litt ekstra tid til stueplantene. Primula, Saintpaulia og mange andre fargesprakende tuer står klare for å glede oss i januarmørket. Det er ikke lett å bare kjøpe én - det er for mange farger å velge i!

Les mer » om Januarblomstring
Fyll opp med Primula

Fyll opp med Primula

Primula er en kjær kjenning som kommer i butikkene på den mørkeste tiden av året.De gir oss vårfølelse selv i januar, og alle de forskjellige fargene er et forfriskende innslag nå etter julens røde og hvite blomster. Hemmeligheten med å få primulaen til å trives, er å sette den på det kjøligste stedet i huset.

Les mer » om Fyll opp med Primula
Vintersnø i januar

Vintersnø i januar

Nå er det vinterstille i hagen. Snøen ligger over plantene som en beskyttende dyne mot frosten. Planter som får mye snø over seg har lettere for å klare seg gjennom vinteren.Legg gjerne mer snø over blomsterbedene hvis det er lite snø der du bor.

Les mer » om Vintersnø i januar
Britiske pelargonia

Britiske pelargonia

Engelsk pelargonia (Pelargonium x domesticum) er en klassiker som ikke dør. Den har ligget i dvale i noen år, men er nå tilbake for fullt. Sarte, romantiske blomster og minner om en svunnet tid gjør at vi igjen tar denne plantene frem forteller Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Les mer » om Britiske pelargonia
Tulipandagen 17.januar

Tulipandagen 17.januar

Ingenting er som en bukett herlige tulipaner!De livlige fargene er som et friskt pust av vår. Tulipaner er den planten det lages mest av i norske gartnerier. Fra jul til påske skal over 70 millioner tulipanløker blomstre og spre glede i norske stuer.

Les mer » om Tulipandagen 17.januar
Grønne planter er viktige i interiøret

Grønne planter er viktige i interiøret

Tendensen er tydelig over hele verden; planter får en større rolle i interiøret.Begreper som økologi, rettferdig handel og bæredyktighet får større og større betydning i menneskers valg av mat og interiør, og i tilværelsen forøvrig.

Les mer » om Grønne planter er viktige i interiøret
15. januar, tulipandagen

15. januar, tulipandagen

Midt i mørkeste januar kommer de. De første etterlengtede vårtegnene – TULIPANENE! Herlig, friske, og fargesprakende tulipaner bringer våren inn i stuen og hjelper oss med å tenke på at våren snart er her.

Les mer » om 15. januar, tulipandagen
Slipp fargene løs, det er snart vår!

Slipp fargene løs, det er snart vår!

Det bugner av fargerike vårblomster som gir påfyll av farge og glede i boligen nå i februar, forteller Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Les mer » om Slipp fargene løs, det er snart vår!
Blomsterinspirasjon i januar

Blomsterinspirasjon i januar

Selv om dagene fortsatt er korte og snøen dekker hagen, er det nå tid for å fylle huset med glade farger, forteller Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Les mer » om Blomsterinspirasjon i januar
Vår i vinduet

Vår i vinduet

Selv om det går mot lysere tider, er det fremdeles vinterlige temperaturer ute, og vi må vente tålmodig på at vi igjen kan plante sommerblomster og stelle i hagen. I denne ventetiden er det heldigvis noen planter som blomstrer fargerikt og vårlig, og som kan lyse opp i vindusposten og på stuebordet.

Les mer » om Vår i vinduet