Ny frisk med tulipaner

Ny frisk med tulipaner

Vi forbinder tulipaner med våren, og hva er bedre enn å utnytte dette for å skape litt farge og energi inne i hjemmene våre i vintermånedene. En bukett tulipaner gir et lekent og mykt utrykk, ettersom stilkene strekker seg og bøyer seg utover kanten på vasen. Det gjør derfor ingenting om de står tett i vasen i begynnelsen, tipser OBP.

Vi forbinder tulipaner med våren, og hva er bedre enn å utnytte dette for å skape litt farge og energi inne i hjemmene våre i vintermånedene. En bukett tulipaner gir et lekent og mykt utrykk, ettersom stilkene strekker seg og bøyer seg utover kanten på vasen. Det gjør derfor ingenting om de står tett i vasen i begynnelsen, tipser OBP. Tulipanblomstene med sine runde, feminine former, har gitt inspirasjon til ordet "tulipanformet" om for eksempel glass og klær. Tulipaner har vært en del av norske hjem og hager siden de første plantene blomstret i Bergen i 1597.

Tulipanens dag

Det er ikke bare vi nordmenn som elsker tulipaner. I mange land i Europa markeres tulipanens dag, som ikke har noen fast dato, men som alltid er i januar. Dagen ble først markert for å feire at at en ny tulipansesong var igang. Nå er strekker tulipansesongen seg fra oktober til april, og Tulipandagen er nå en hyllest til en av verdens mest populære blomster. I år er Tulipandagen her i Norge fredag 17.januar, da vil blomsterbutikkene vil vært fylt med vårlige tulipaner. 

Vil du vite mer om hvordan tulipanene blir produsert i veksthuset?

Her kan du klipp fra da God Morgen Norge og Finn Schjøll besøkte Matthe J.M. Schouten gartneri i Lier i forbindelse med tulipanens dag 17.januar 2014

God Morgen Norge intervjuer Sebastion Schouten om tulipaner

Finn Schjøll lager stor tulipanbukett blant tulipanene

Tips for langvarig glede av tulipaner

• Kjøp tulipanene i knopp, men knoppene bør har farge.

• Tulipaner selges ofte tørre, dvs uten vann. Dette er helt normalt.

• Snitt stilkene (1-2 cm) rett over, slik at de kan ta opp vann igjen. Dette er spesielt viktig for tulipaner, siden det dannes en hinne i enden av stilken for å hindre av planten mister vann. 

• Sett tulipanene i en ren vase i cm 10 cm med lunket vann. Tilsett holdbarhetsmiddel.

 

 
Ny frisk med tulipaner
Tulipaner
 
Ny frisk med tulipaner
Tulipaner
 
Ny frisk med tulipaner
Tulipaner
 
Ny frisk med tulipaner
Tulipaner hvite
 
Ny frisk med tulipaner
Tulipaner
 
Ny frisk med tulipaner
Tulipaner
 
Ny frisk med tulipaner
Tulipaner