Vintersnø i januar

Nå er det vinterstille i hagen. Snøen ligger over plantene som en beskyttende dyne mot frosten. Planter som får mye snø over seg har lettere for å klare seg gjennom vinteren.Legg gjerne mer snø over blomsterbedene hvis det er lite snø der du bor.

Nå er det vinterstille i hagen. Snøen ligger over plantene som en beskyttende dyne mot frosten.  Planter som får mye snø over seg har lettere for å klare seg gjennom vinteren.Legg gjerne mer snø over blomsterbedene hvis det er lite snø der du bor. 

Vintersnø i januar  Vintersnø i januar

Når snøen ligger tungt ute, er det tid for å kose seg inne med å  planlegge neste sesong. Se på alle bildene du tok i hagen i sommer.  Hva var vellykket? Hva vil du forandre? Var du på besøk i andre hager og ble inspirert? Skriv ned noen punkter over hvilke planter som skal flyttes, og hva du vil kjøpe til våren. Frøkatalogene kommer allerede i januar og er fulle av fristelser. 

Var blomterbedet ditt fullt? Da kan du med fordel dele noen av plantene. Ved å dele plantene får du flere av dem helt gratis. Har du ikke plass til alt, finn ut om det arrangeres plantelopppemarked i nærheten som du kan ta med planterne til. På planteloppemarkeder kan du også finne godbiter til å ha med hjem igjen. Det bør alltid være plass til noen impulskjøp i blomsterbedene!

Kanskje er du en av dem som har kjøpt hus med hage for første gang, og skal gå igang med en helt nytt prosjekt til våren? Tenk på hva hagen skal brukes til. Skal det være plass til sandkasse og huske til barna? Vil du ha en kjøkkenhage? Eller er drømmen en egen hagedam? Ved å tenke over hva hagen skal brukes til, er det lettere å prioritere hva en skal begynne med. Bruk den første våren til å bli kjent med hagen. Se på hvor det er mye sol eller skygge, og sjekk hvordan jorden er. Dette er viktig informasjon å ha når du skal velge planter, planter som vil trives med klimaforholdene  i din hage. Ofte finnes det også mange planter i hagen fra før av som kan være verdt å ta vare på.

I gartneriene og planteskolene er neste sesong allerede igang. Når juleblomstene er solgt, settes det inn nye småplanter. Stemorsblomster , grønne stueplanter, engelsk pelargonia og hortensia er bare noen av plantene som akkurat å står i varme veksthus og venter på våren.

  

 Vintersnø i januar  Vintersnø i januar