Sommernytt for 2014

Sommernytt for 2014

Her finner du et utvalg av hvilke sommerblomster gartnere kan produsere neste år.

Les mer » om Sommernytt for 2014
Ferieblomstring i hagen

Ferieblomstring i hagen

Her er prydbuskene som blomstrer i ferietiden

Les mer » om Ferieblomstring i hagen
I juli skal hagen nytes!

I juli skal hagen nytes!

Juli er måneden da det meste står i blant, og hager og blomsterkasser viser seg kanskje fra sin beste side. I juli bør vi stelle plantene vi allerede har kjøpt; passe på vanning, gjødsle og ikke minst - fjerne flest mulig snegler før tiden kommer da de legger eggene sine.

Les mer » om I juli skal hagen nytes!
Klatrende planter - skap din oase

Klatrende planter - skap din oase

Klatreplanter bruker minimalt med plass. Samtidig skaper de en illusjon av romslig frodighet.

Det er mange klatreplanter som trives godt i Norge. Tidligblomstrende og sene, frodige og flotte høstfarger, les deg frem til din favoritt!

Les mer » om Klatrende planter - skap din oase
En fargesprakende midtsommerbukett

En fargesprakende midtsommerbukett

Sommeren er her med romantiske drømmer om blomsterenger og solskinn. Hva passer vel bedre enn en bukett med sommerlige blomster, sier Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Les mer » om En fargesprakende midtsommerbukett
Mobile sommerblomster og hengende hager

Mobile sommerblomster og hengende hager

Sommerblomster i krukker og ampler gir oss mulighet til å skape frodige og fargerike uterom, ved uteplassen, på terrassen eller ved inngangspartiet. Krukker og ampler kan flyttes etter behov, og skal man være bortreist i ferien kan vannbehovet reduseres ved at plantene flyttes til en skyggefull plass. Det finnes et stort utvalg av sommerblomster å velge imellom, og Opplysningskontoret for blomster og planter gir deg ideer og tips for plantingen.

Les mer » om Mobile sommerblomster og hengende hager
Plantene i ferien

Plantene i ferien

Mange av oss er bortreist i sommerferien, og da gjelder det å ta noen grep som hjelper plantene til å klare seg gjennom uker uten daglig stell. Det beste er selvsagt å alliere seg med en nabo, venn eller familiemedlem som er hjemme i ferien, men har du ingen som kan komme og se til plantene dine har Opplysningskontoret for blomster og planter noen tips å komme med.

Les mer » om Plantene i ferien