En stjerne i mai

En stjerne i mai

Småklokken 'Spring Bell' gir deg bedårende blåklokker hele sommeren

Som blåklokkeengen

Småklokken (Campanula cochlearifolia x hybrida 'Spring Bell') får deg til å tenke på humlesurr fra blåklokkene på sommerens blomstereng. Den søte klokken blir 15-25 cm høy og danner tuer som brer seg sakte utover. Den finnes også i hvitt. Den tåler ruskevær, og blir en flott plante til 17.mai -krukken. Dette er en hardfør staude hos oss, som nå også er tatt i bruk som dekorativ plante for krukker og balkongkasser. Setter du småklokken i blomsterbedet for overvintring, vil den blomstre igjen i juni neste sommer.

'Spring Bell' blomstrer hele sommeren

Småklokke 'Spring Bell' har sterile blomster som står lenge før de visner, og de vil heller ikke danne frø. Planten vil derfor fortsette blomstringen hele sommeren. Å lage modne frø er alle planters mål; da kan de slutte å lage blomsterknopper. Å knipe av visne blomster vil ikke bare få planten til å se penere ut, du vil også forlenge blomstringen fordi planten vil lage nye blomsterknopper, tipser OBP. 

Krukker med småklokke 'Spring Bell'

En stor krukke kantet med småklokke 'Spring Bell' alene er som et friskt fossefall. Vil du forsterke inntrykket av blomstereng, planter du småklokken sammen med hvite margeritter og prydgress, for eksempel Fagerrørkvein 'Overdam', som er Årets staude fra Staudegruppen. (Les mer om Årets staude). Hvite Petunia, blå Småklokke og hengende Eføy eller "Pletter i luften" (Muhlenbeckia) blir også flott. Vil du ha krukker med et litt tøffere inntrykk, kan du bruke svarte Petunia 'Black Satin' eller 'Ray', sammen med hengende Dichondra 'Silver Falls' eller praktspragle. Småklokken er også super å ha sammen med små busker, som små flettede piletrær.

Slik steller du Småklokke 'Spring Bell'

  • Sett planten i sol eller halvskygge
  • Småklokke trenger jevn fuktighet
  • Knip av visne blosmter
  • Det er gjødsel i pottejorden, slik at du ikke trenger å gjødsle ekstra de første ukene. Bland inn langtidsvirkende gjødsel i krukken, eller gi flytende næring hver uke etter når du har hatt planten i 3-4 uker.
   
En stjerne i mai
Småklokke 'Spring Bell'