Mars

Mars

Mars er snø som smelter i sola,fuglekvitter om morgenen og vårblomster i vinduet.

Nå er Solstjernen her, den er en av vårens blomsterløker som kan nytes i potte. Solstjerne (Ornithogalum) finnes i oransje, gult og kremhvitt, og de flotte stjerneformede blomster som samlet i toppen av lange stengler. Bladene sitter samlet ved basis og er mørkegrønne og tykke. Blader som blir tørre kan klippes av, så holder planten seg pen. Solstjernen er en løkplante, og hver løk får to blomsterstengler. Planten trenger lite vann og trives i et lyst vindu (her kan du lese mer om Solstjerne)

Butikkene bugner av påskeliljer nå i ukene før påske. Påskeliljer and andre løkblomster liker seg best på et lyst og litt kjølig sted. De kan også settes ute på trappen, ogvil  ønske deg velkommen hjem med sine gladgule blomster. De tåler til og med noen minusgrader, slik at de kan stå ute hele tiden om det ikke blir altfor kaldt.

I mars er lyset begynt å bli sterkt nok til at du kan så frø inne. Du kan så i de fleste potter og beholdere, men det er absolutt best om det er hull i bunnen. Da kan overflødig vann renne ut slik at planterøttene ikke råtner. Bruk såjord, den inneholder mer sand og mindre næring enn vanlig blomsterjord. Sand gir god drenering i jorden. Vann jorden før du har oppi frøene. Følg bruksanvisngen som står på frøposen, der står det både hvor dypt og hvor tett frøene bør sås. Så er det bare å følge med, det er fascinerende å se hvordan de bittesmå frøene spirer og blir til herlige grønne små planter. Småplantene trenger godt med lys, men pass på at de ikke tørker ut når sola varmer i vinduskarmen. (mer om såing i vinduskarmen)

Når dagen blir lysere friskner overvintrede potteplanter til. De begynner så smått å vokse og å få nye blader igjen, og da trenger de næring. Gi halv dose flytende hver annen-tredje uke, slik at de ikke får for mye gjødsel nå in begynnelsen.

Mars
Solstjerne

Løkblomsten Solstjerne, eller Kappstjerne, lyser frisk i oransje

Mars
Solstjerne

Solstjernen finnes også i lekkert kremhvitt 

Mars
Engelsk Pelargonium

Søte Engelske Pelargoniumener, eller Stuepelargonium somd en også kalles, er en kjær potte plante som finnes i butikken på ettervinteren og våren. 

 

Tulipanen 'Anette' har doble, rosa blomster med et hint av gult og oransje som gir den en spennende "touch"

Mars
Tusenfryd
Tusenfryd er en liten sjarmør som selges i potte på ettervinteren. Den kan settes ut i hagen til våren.
Mars
Tulipaner, Perleblomster (Muscari) og Ruteliljer (Frittalaria meleagris)
Lag fest med løkblomster! I mars finner du et stort utvalg i butikkene Her  er det tulipaner, påskeliljer, hvite og blå perleblomster (Muscari) og ruteliljer (Frittalaria meleagris), pluss noen kvister som gir høyde og støtte til blomstene.