PYNT TIL ADVENT: 4 blomster til advent

PYNT TIL ADVENT: 4 blomster til advent

Kom i rette adventstemning! Fire adventskvelder og fire klassiske, gode blomstrende planter som setter den forventningsfulle adventstemningen.

Presseinformasjon advent 2015

Så pynter vi med en blomst i kveld, vi pynter for glede...Den står og skinner for seg selv, og oss som er til stede...

-Opplysningskontoret for blomster og planter- 

 

Søndag 29. november innleder vi adventstiden. Skap den rette førjulsstemningen med disse fire forskjellige juleblomstene - tulipaner, juleglede, svibler og julestjerne. 

La snø og kulde ligge igjen på trappen, og bring de vakre adventsfargene inn: 

1. På årets første adventssøndag passer det fint med en bukett lilla tulipaner. Tulipaner er vakre i store buketter, men får også virkelig vist fram hvor grasiøse de er når man bruker bare noen få i vasen. Snitt stilken før blomstene settes i vann. Blir tulipanen for høy - snitt den gjerne. Du kan også blande de lilla med andre tulipaner i rosasjatteringer, står de gruppert sammen i flere vaser gir den en dekorativ adventseffekt. 

PYNT TIL ADVENT: 4 blomster til advent
Fiolett tulipan

2. Vår eldste juleblomst, selve Julegleden er igjen blitt trendy. Og dens intense rosafarge passer godt til advent. Prøv en oppsats med granbar og naturmaterialer i høy vase. Vis hvor flott julegleden er! Kanskje vil du putte den i en enkel glassvase på en duk av sølvstjerner, det setter deg garantert i julemodus. Julegleden blir aller flottest på et litt kjølig sted i stuen, og liker jevn fuktighet. 

PYNT TIL ADVENT: 4 blomster til advent
Juleglede (julebegonia, Begonia x cheimantha)

3. Blålilla svibler har den perfekte adventsfargen! Lag gjerne et flott adventsarrangement sammen med de lilla tulipanene. Eller sett svibelen på hyllen, med potter skåret ut i bark med litt ullvatt på toppen. Gir deg fornemmelse av både vinter og advent. Sviblene trenger ikke mye vann, og om du lar den stå lyst, og gjerne i vinduskarmen, strekker den seg mindre og du har glede av den lenge. 

PYNT TIL ADVENT: 4 blomster til advent
svibler (hyacint)

 

4.Julestjernen er selve juleblomsten for mange. Og den trenger slettes ikke være rød! La deg inspirere av dens mange rosa- og sjatterende farger til advent. Her har vi pyntet adventsbordet med fine glass og snittede julestjerner som gjør seg ekstra godt til den adventslilla duken. Julestjerner er planter som trives i inneklima, dens største fiende er kulde. Har du trekkfulle vinduer, er det lurt å la den stå lengre inn i rommet. Pass alltid på å velge blomster som ikke har stått nær døren i butikken. 

PYNT TIL ADVENT: 4 blomster til advent
Advent Julestjerner

På OBPs bildearkiv kan du finne flere bilder av flotte blomster i førjulstiden. Det er fritt frem å benytte OBPs artikler og bilder, så lenge dette er markert med kildehenvisning. 

For mer informasjon: 

Kontakt Opplysningskontoret for blomster og planter, Tove Ladstein, e-post: obp@gartnerforbundet.no tlf: 47 47 59 07

Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP) gir informasjon om blomster og planter. OBP finansieres av norske blomsterprodusenter og blomstergrossister.