Feststemt Halloween

Feststemt Halloween

31. oktober er det igjen Halloweenfeiring over hele landet, en relativt ny skikk i Norge, men en over hundre år gammel og svært populær skikk i USA.

31. oktober er det igjen Halloweenfeiring over hele landet, en relativt ny skikk i Norge, men en over hundre år gammel og svært populær skikk i USA. Halloween er det engelske navnet på Allehelgensaften, og er den katolske minnefesten for helgener og martyrer. Feiringen har også trekk fra flere hedenske høstfester, blant annet kelternes fest for dødsguden Samhain og den romerske festivalen for Pomona.

Halloween er framfor alt en feiring for barna som denne kvelden kler seg ut og går fra hus til hus og sier ”Knask eller knep”, i håp om å få utdelt en solid mengde godterier. Også mange voksne vil gjerne feire Halloween sammen med venner og familie, og Opplysningskontoret for blomster og planter gir tips til hvordan man kan pynte til festen.

Feststemt Halloween

Fest i høstmørket
Gresskaret har blitt et symbol for denne spesielle feiringen, og har sin naturlige plass ved inngangsdøra, gjerne med utskåret ansikt og et stearinlys inni. Sett gjerne gresskaret på et fat eller en tallerken da gresskarsaften kan lage flekker.

De dominerende fargene tilknyttet feiringen er orange og svart. Festbordet kan man dekke med sort duk og pyntes med gresskar og orange blomster og planter.

Planter som finnes i orangenyanser og passer til Halloween:
•    Gerbera
•    Ildtopp
•    Krysantemum
•    Prydpepper
•    Begonia
•    Koralltue
•    Snittblomster som liljer, gerbera, krysantemum og roser kan fint brukes.

Feststemt Halloween

Prydpepper har morsomme små frukter. Planten kan settes på bordet som den er eller man kan bruke fruktene og strø dem rundt på bordet som dekor. Snittblomster kan brukes med kort stilk i små vaser med sortfarget vann. Små gresskar kan legges på bordet som dekor, og store gresskar kan hules ut, og brukes med stearinlys inni.

Feststemt Halloween